Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Βρετανία: Υποχρεωτικές οι μάσκες σε εμπορικά καταστήματα
[Euronews]: Βρετανία: Υποχρεωτικές οι μάσκες σε εμπορικά καταστήματα

[Euronews]: Βρετανία: Υποχρεωτικές οι μάσκες σε εμπορικά καταστήματα

Η στιγμή που ο Μπόρις Τζόνσον εμφανίστηκε δημοσίως με μάσκα ερμηνεύτηκε ως ένδειξη ότι το Λονδίνο αλλάζει στάση στο ζήτημα των μέτρων προστασίας.

Πράγματι, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από τις 24 Ιουλίου η χρήση της μάσκας γίνεται υποχρεωτική σε εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ της Αγγλίας, ένα μέτρο το οποίο ισχύει ήδη στην Σκωτία.

Οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 100 λιρών.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε ότι το μέτρο θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και θα προστατεύσει την υγεία των υπαλλήλων.

«Δυστυχώς, οι πωλητές, οι ταμίες και οι υπάλληλοι σεκιούριτι έχουν πληγεί δυσανάλογα από την κρίση. Το ποσοστό θανάτων στον συγκεκριμένο κλάδο είναι αυξημένο κατά 75% στους άνδρες και 60% στις γυναίκες, σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό», τόνισε.

Ένα βήμα παραπάνω προχώρησε η Γαλλία, που την Τρίτη γιόρτασε την Ημέρα της Βαστίλης.

Από την 1η Αυγούστου οι μάσκες γίνονται υποχρεωτικές σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Οι φετινοί εορτασμοί ήταν αφιερωμένοι στους εργαζόμενους στην υγεία, που μόλις έλαβαν αύξηση αποδοχών, παρόλο που ορισμένα συνδικάτα δεν είναι ικανοποιημένα με την συμφωνία.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα εισαγόμενα κρούσματα, η Αυστρία προχώρησε στην απαγόρευση πτήσεων από 9 χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το μέτρο ισχύει από τις 15 Ιουλίου και αφορά την Αλβανία, τη Βοσνία, τη Βουλγαρία, το Κόσοβο, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!