Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Βρετανία: Εκτός Εργατικών ο Τζέρεμι Κόρμπιν
[Euronews]: Βρετανία: Εκτός Εργατικών ο Τζέρεμι Κόρμπιν

[Euronews]: Βρετανία: Εκτός Εργατικών ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Εκτός βρετανικού Εργατικού Κόμματος τέθηκε ο πρώην ηγέτης του, Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς συνεχίζεται η εσωκομματική αντπαράθεση για τα φαινόμενα αντισημιτισμού.

Αιτία, ένα σχόλιό του για το πόρισμα της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βρετανίας, που διερεύνησε τις καταγγελίες περί αντισημιτισμού.

«Ο αριθμός των περιπτώσεων, στη δημόσια αντίληψη είχε κάπως υπερεκτιμηθεί. Την ύπαρξη του προβλήματος την αναγνωρίζω πλήρως, γι’ αυτό και ανέλαβα δράση, για να βάλω τέλος στο πρόβλημα μέσα στο κόμμα, εισάγοντας διαδικασίες για την απομάκρυνση των αντισημιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο διάδοχός του, Κιρ Στάρμερ, έκανε λόγο για «μέρα ντροπής» για το κόμμα.

«Τα συμπεράσματα του πορίσματος είναι ξεκάθαρα και δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. Το πόρισμα βρίσκει σοβαρές αποτυχίες στην ηγεσία, τις διαδικασίες και την κουλτούρα στην αντιμετώπιση του αντισημιτισμού μέσα στο κόμμα μας», τόνισε.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος εδω και 55 χρόνια, και υπήρξε ηγέτης του από το 2015 ως την περασμένη άνοιξη.

Δήλωσε πως «θα αμφισβητήσει έντονα την πολιτική παρέμβαση» εξαιτίας της οποίας βρέθηκε εκτός κόμματος και ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει μια πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι όλων των μορφών ρατσισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!