Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Βρετανία: Σε εφαρμογή η καραντίνα για τους τουρίστες
[Euronews]: Βρετανία: Σε εφαρμογή η καραντίνα για τους τουρίστες

[Euronews]: Βρετανία: Σε εφαρμογή η καραντίνα για τους τουρίστες

Σε εφαρμογή τέθηκε το μέτρο της καραντίνας των δύο εβδομάδων για όλους όσοι εισέρχονται στη Μεγάλη Βρετανία, παρά τις αντιδράσεις και τις απειλές από τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών και του τουρισμού.

Βάσει του μέτρου της κυβέρνησης Τζόνσον οι ταξιδιώτες θα οφείλουν να επιδεικνύουν με την άφιξή τους στα σύνορα συμπληρωμένη φόρμα με τα στοιχεία διαμονής και επικοινωνίας.

«Πιστεύω ότι αυτό θα έπρεπε να έχει τεθεί σε εφαρμογή νωρίτερα. Θεωρώ ότι το μέτρο ελήφθη αργά. Επίσης αναρωτιέμαι πως θα το ενισχύσουν. Νιώθω ότι αυτό δεν είναι πολύ ρεαλιστικό, ότι θα μπορούν να ελέγχουν όλους όσοι έρχονται στη χώρα» δήλωσε μια κάτοικος της βρετανικής πρωτεύουσας.

Χαρακτηριστική είναι η κίνηση των τριών μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Βρετανίας, των Βρετανικών Αερογραμμών, της Ryanair και της EasyJet, να εκκινήσουν νομική διαδικασία κατά της καραντίνας.

«Κάποιοι που φτάνουν στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου συμπληρώνουν τη φόρμα με ψεύτικες διευθύνσεις και τηλέφωνα και μετά μπορούν να μπουν στο μετρό, στο Gatwick Express, στο Heathrow Express, να πάνε στο σούπερ μάρκετ, στην παραλία, στα γήπεδα του γκολφ. Δεν είναι καραντίνα, είναι ένα αστείο. Και ακόμα και σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών παραδέχεται ότι είναι ανεφάρμοστο, ανεπίτρεπτο και είναι εντελώς αναποτελεσματικό. Είναι ένα πολιτικό τέχνασμα που σχεδιάστηκε από τον Ντόμινικ Κάμινγκς και τους άλλους για να καλύψουν το γεγονός ότι δεν παρακολουθούν τις καραντίνες για τους ίδιους» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ryanair.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!