Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Βραζιλία: Φουντώνει η λαϊκή οργή κατά του Ζαΐρ Μπολσονάρου
[Euronews]: Βραζιλία: Φουντώνει η λαϊκή οργή κατά του Ζαΐρ Μπολσονάρου

[Euronews]: Βραζιλία: Φουντώνει η λαϊκή οργή κατά του Ζαΐρ Μπολσονάρου

Οργή λαού σε ολόκληρη πλέον τη Βραζιλία κατά του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου, μία ημέρα αφού το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας σχετικά με την ανταπόκρισή του σε κατηγορίες περί διαφθοράς αναφορικά με μια συμφωνία για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Μπολσονάρου σε πάνω από 40 πόλεις, ζητώντας την καθαίρεσή του και ευρύτερη πρόσβαση σε εμβόλια κατά του κορονοϊού.

«Μαζί με την εξεταστική επιτροπή της Βουλής έχουμε την πληροφορία ότι, εκτός του ότι ήταν ανίκανος και γενοκτονικός, ήταν διεφθαρμένος. Γνώριζε τα περί διαφθοράς και δεν έκανε τίποτα», λέει η κοινωνική λειτουργός Άννα-Πάουλα Φερέιρα. Η εκπαιδευτικός Σιμόνε Αραούχο ανέφερε πως «περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν και τώρα εξηγείται αυτό που ήξεραν όλοι: Υπήρξε διαφθορά. Είναι τρέλα να διατηρηθεί μια κυβέρνηση σαν και αυτή».

Σύμφωνα με τον Λουτσιάνο Σάντος, ο οποίος εργάζεται στην παραγωγή πετρελαίου, «δεν αντέχουμε άλλο. Από την αρχή της θητείας της, αυτή η αρνητική κυβέρνηση κάνει πράγματα που αντιβαίνουν στην επιστήμη. Σκότωσε πάνω από 500.000 Βραζιλιάνους. Η διεθνής κοινότητα το γνωρίζει πολύ καλά, αυτές οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται μόνο στη Βραζιλία, αλλά σε όλο τον κόσμο».

Κατά τους πρώτες δύο μήνες της ακροαματικής διαδικασίας, η κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή εστίασε στην καθυστέρηση της κυβέρνησης να προμηθευτεί εμβόλια, ενώ παράλληλα προωθούσε αναποτελεσματικά φάρμακα όπως η υδροξιχλωροκίνη και ο Μπολσονάρου υποβάθμιζε τη χρήση μάσκας και την κοινωνική αποστασιοποίηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!