Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Βόρεια Μακεδονία: Ψήφος εμπιστοσύνης για Ζάεφ – Απείχε η αντιπολίτευση
[Euronews]: Βόρεια Μακεδονία: Ψήφος εμπιστοσύνης για Ζάεφ – Απείχε η αντιπολίτευση

[Euronews]: Βόρεια Μακεδονία: Ψήφος εμπιστοσύνης για Ζάεφ – Απείχε η αντιπολίτευση

Ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του ζήτησε και έλαβε το βράδυ από τη Βουλή ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Υπέρ της πρότασης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τάχθηκαν 62 βουλευτές (από τους 120 που αριθμεί το νομοθετικό σώμα της Βόρειας Μακεδονίας), ενώ κανείς δεν καταψήφισε. Όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης απείχαν από την ψηφοφορία, κάνοντας λόγο για «φάρσα».

Ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Τετάρτης στο Κοινοβούλιο και ζήτησε την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, επικαλούμενος Κανονισμό της Βουλής του παρέχει το δικαίωμα στον πρωθυπουργό να ζητήσει προφορικά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι, εάν ο πρωθυπουργός εγείρει προφορικά ζήτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην ολομέλεια, τότε διεξάγεται ψηφοφορία στην ίδια συνεδρίαση χωρίς προηγούμενη συζήτηση.

Ο Ζόραν Ζάεφ απευθυνόμενος στο Σώμα ανέφερε ότι ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του για να ξεδιαλύνουν οι αμφιβολίες που εγείρονται από «ανυπόσταστους» ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση απώλεσε τη δεδηλωμένη. Αφορμή για τους ισχυρισμούς αυτούς της αντιπολίτευσης υπήρξε η ανεξαρτητοποίηση τριών βουλευτών που προέρχονται από δύο μικρά κόμματα από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ.

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα δύο κόμματα (το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα που διαθέτει δύο βουλευτές και η Δημοκρατική Ένωση που εκπροσωπείται με έναν βουλευτή), τα οποία διαχώρισαν τους βουλευτές τους από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του Ζάεφ, υπογράμμισαν ότι συνεχίζουν να στηρίζουν σθεναρά την κυβέρνηση και διευκρίνισαν ότι η ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών τους έγινε προκειμένου να εκφράζονται πιο ελεύθερα για ορισμένα θέματα με τα οποία δεν συμφωνούν πάντοτε με την κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!