Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Βόρεια Αμερική βίωσε τον θερμότερο Ιούνιο που έχει μέχρι στιγμής καταγραφεί
[Euronews]: Η Βόρεια Αμερική βίωσε τον θερμότερο Ιούνιο που έχει μέχρι στιγμής καταγραφεί

[Euronews]: Η Βόρεια Αμερική βίωσε τον θερμότερο Ιούνιο που έχει μέχρι στιγμής καταγραφεί

Ο περασμένος μήνας ήταν ο ζεστότερος Ιούνιος στα χρονικά της Βόρειας Αμερικής, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από έναν φονικό καύσωνα σε διάφορα σημεία της περιοχής, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία παρατήρησης του κλίματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι αυτό αντανακλά τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Οι υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ ξεκίνησαν από τα νοτιοδυτικά στα βορειοδυτικά των ΗΠΑ και στον Καναδά, όπου καταρρίφθηκε επί τρεις συναπτές ημέρες η ημερήσια θερμοκρασία σε επίπεδα ρεκόρ όλων των εποχών στην Βρετανική Κολούμπια.

Στην περιοχή καταγράφηκε τον Ιούνιο θερμοκρασία 1,2 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Κοπέρνικος για την Κλιματική Αλλαγή (C3S).

«Αυτοί οι καύσωνες δεν συμβαίνουν από το τίποτα. Συμβαίνουν μέσα σε ένα παγκόσμιο κλιματικό περιβάλλον, το οποίο θερμαίνεται και το οποίο τους καθιστά πιθανότερο να συμβούν», λέει ο κλιματολόγος της Υπηρεσίας Ζιλιέν Νικολά.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο Ιούνιος του 2021 είναι μαζί με τον ίδιο μήνα του 2018 ο τέταρτος θερμότερος Ιούνιος.

Ήταν ο δεύτερος θερμότερος Ιούνιος που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη, ενώ η βόρεια Σιβηρία επίσης βίωσε υπερβολικά υψηλές θερινές θερμοκρασίες.

Είναι ήδη σαφές ότι οι καύσωνες σημειώνονται συχνότερα, είναι εντονότεροι και διαρκούν περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν, λέει ο Νικολά στο AFP.

«Οι καύσωνες που είδαμε τον περασμένο μήνα στη Βόρεια Αμερική, τη δυτική Ρωσία και τη βόρεια Σιβηρία είναι απλά τα τελευταία παραδείγματα μιας τάσης, η οποία προβλέπεται να συνεχιστεί και στο μέλλον και η οποία συνδέεται με την υπερθέρμανση του πλανήτη», εξήγησε ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!