Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η βοήθεια της Μόσχας στον Λουκασένκο θα έχει κόστος
[Euronews]: Η βοήθεια της Μόσχας στον Λουκασένκο θα έχει κόστος

[Euronews]: Η βοήθεια της Μόσχας στον Λουκασένκο θα έχει κόστος

Στον μοναδικό σύμμαχο που πιθανώς του έχει απομείνει προστρέχει ο Αλεξάντρ Λουκασένκο. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας θα βρεθεί στη Μόσχα κατά πάσα πιθανότητα στις 14 Σεπτεμβρίου μετά από πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά τις εκλογές.

Ο Λουκασένκο αναζητεί χείρα βοηθείας απο τον «μεγάλο του αδελφό» όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον Πούτιν αλλά ουδείς μπορεί μετά βεβαιότητας να πει τις θα βγάλει αυτή η συνάντηση.

Οι αναλυτές λένε ότι στην πραγματικότητα οι συνομιλίες στη Μόσχα θα είναι εξαιρετικά δύσκολες. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να ζητήσει πολλά από τον Λευκορώσο ηγέτη. Κύριος στόχος της Μόσχας είναι να συζητηθεί η τιμή που θα πρέπει να πληρώσει ο Λουκασένκο για τη ρωσική υποστήριξη.

«Η Ρωσία απλώς τον περιμένει να ανοίξει τα χαρτιά του ώστε να είναι δυνατό να συντάξει έναν οδικό χάρτη για ολοκλήρωση της πλήρους απορρόφησης της Λευκορωσίας από τη Ρωσία. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, δεν ξέρω αν το καταλαβαίνει ο Λουκασένκο τώρα, ότι η Μόσχα θα ήθελε να δει κάποιον σαν τον Λουκασένκο στη θέση του, αλλά πιο σύγχρονο, πιο φιλικό, στην πραγματικότητα μια μαριονέτα. Ο Λουκασένκο δεν μοιάζει πολύ με μαριονέτα, είναι πολύ απρόβλεπτος. Αυτό είναι μια μεγάλη δυσκολία για τη Μόσχα», λέει ο πολτικός αναλυτής Αντρέι Κολεσνίκοφ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!