Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η βιωσιμότητα και η προστασία των θαλασσών οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον
[Euronews]: Η βιωσιμότητα και η προστασία των θαλασσών οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον

[Euronews]: Η βιωσιμότητα και η προστασία των θαλασσών οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους θαλάσσιους πόρους και παράλληλα να τους προστατεύουμε;

Αυτό είναι ένα καίριο ερώτημα στη σύγχρονη εποχή, καθώς οι ωκεανοί καλύπτουν το 70% της επιφάνειας της γης και μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην μείωση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και στη διαχείριση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης.

H Μαρία Δαμανάκη, Παγκόσμια Γενική Διευθύντρια για τους Ωκεανούς του Οργανισμού Nature Conservancy αναφέρει: «Οι υπολογισμοί μας δείχνουν ότι εάν φροντίσουμε τη θάλασσα, τότε το 2050, θα έχουμε έξι φορές περισσότερα θαλασσινά σε σχέση με αυτά που παίρνουμε σήμερα».

14 χώρες έχουν δεσμευθεί να διαχειριστούν με βιώσιμο τρόπο τις θάλασσές τους, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομία τους. Έχουν λάβει μια σειρά από μέτρα για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προστασία των ωκεανών, στη μείωση της ρύπανσης και στην αντιμετώπιση της απώλειας της βιοποικιλότητας.

Όλες αυτές οι χώρες μαζί έχουν το 40% της παγκόσμιας ακτογραμμής. Η Πορτογαλία και η Νορβηγία είναι τα δύο ευρωπαϊκά μέλη του Ocean Panel . Πρόκειται για την Παγκόσμια Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για την αειφόρο Οικονομία των Ωκεανών.

Ο Ρικάρντο Σεράο Σάντος είναι υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων της Πορτογαλίας: «Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη θάλασσα, που έχει να κάνει κυρίως με την εξαγωγή και όχι με την παραγωγή».

Το σχέδιο δράσης τους περιλαμβάνει ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της βιώσιμης αλιείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!