Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Βιέννη: Πρόοδο στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν
[Euronews]: Βιέννη: Πρόοδο στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν

[Euronews]: Βιέννη: Πρόοδο στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις και σκληρά παζάρια, οι συνομιλίες στη Βιέννη φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς. Το Ιράν ικανοποιεί κάποιους από τους βασικούς όρους των δυτικών δυνάμεων, όμως σε αντάλλαγμα ζητεί να σταματήσει εδώ και τώρα ο οικονομικός αποκλεισμός που του έχει επιβληθεί.

«Έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε το τελικό κείμενο, όμως δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες. Υπάρχουν ακόμα σοβαρά ζητήματα που οφείλουμε να εξετάσουμε και βεβαίως να αποδώσουμε με ακρίβεια στα συμπεράσματα των συνομιλιών. Ελπίζω πως σύντομα θα σημειώσουμε πρόοδο και έτσι θα μπορούμε να σας ενημερώσουμε» δήλωσε ο Γουάνγκ Γκούν, πρεσβευτής της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη.

Σε μήνυμα του στο twitter ο Μικαήλ Ουλιάνοβ κάνει λόγο για θετικά βήματα που ξεκλειδώνουν τις εξελίξεις. Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας υποστηρίζει πως βρίσκεται κοντά η συγκρότηση μια τρίτης ομάδας εργασίας που θα θέσει σε πλήρη ισχύ την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Την ίδια ώρα έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες, δεκάδες Ιρανοί διαδηλωτές καλούν την χώρα τους να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της Δύσης.

ΔιαδηλωτέςLisa Leutner/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Η Ουάσινγκτον παραμένει επιφυλακτική, αν και έγινε γνωστό πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Ιρανών διπλωματών. Από την πλευρά του ο Χασάν Ροχανί ζητεί από τον Λευκό Οίκο να μετριάσει τις απαιτήσεις του .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!