Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Βεβαιότητα για ολοκλήρωση της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης την επόμενη εβδομάδα
[Euronews]: Βεβαιότητα για ολοκλήρωση της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης την επόμενη εβδομάδα

[Euronews]: Βεβαιότητα για ολοκλήρωση της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης την επόμενη εβδομάδα

Η πέμπτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση θα κλείσει θετικά την επόμενη εβδομάδα εκτίμησαν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Eurogroup. «Είμαστε σχεδόν εκεί» ανέφεραν χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας το χρονοδιάγραμμα των επόμενων “ραντεβού” για την ελληνική οικονομία.

Η πέμπτη αξιολόγηση, στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής ενισχυμένης εποπτείας, θα εκδοθεί στο τέλος του Φεβρουαρίου από την Κομισιόν, ενώ στη συνέχεια, το Eurogroup Μαρτίου θα «σφραγίσει» και πολιτικά το τέλος της και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επόμενη.

Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσει και η συζήτηση για την αλλαγή χρήσης των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που παρακρατούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, των SnP και ANFAs δηλαδή. Κάτι, που πρέπει να έχει αποφασιστεί έως τον Ιούνιο. Και από εκεί και πέρα, σε μια παράλληλη διαδικασία, θα πραγματοποιηθεί και η συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ένα πρώτο dead line είναι η κατάθεση του ελληνικού προϋπολογισμού που πρέπει να γίνει τον Οκτώβριο. Οπότε τότε, θα πρέπει να έχει αποφασιστεί και το θέμα των πλεονασμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!