Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Βερολίνο: Η έκθεση «Diversity United» αναδεικνύει την διαφορετικότητα
[Euronews]: Βερολίνο: Η έκθεση «Diversity United» αναδεικνύει την διαφορετικότητα

[Euronews]: Βερολίνο: Η έκθεση «Diversity United» αναδεικνύει την διαφορετικότητα

«Η διαφορετικότητα ενώνει». Αυτός είναι ο τίτλος της νέας μεγάλης έκθεσης που φιλοξενείται στο Βερολίνο. Όμως οι διοργανωτές ήθελαν κάτι περισσότερο από μια γκαλερί.

«Αναζητούσαμε την κατάλληλη τοποθεσία για να παρουσιάσουμε αυτή την έκθεση. Θέλαμε ένα σημείο με πλούσια ιστορία. Το Τέμπελχοφ, το παλιό αεροδρόμιο είναι ότι καλύτερο. Εδώ, πριν από κάποιες δεκαετίες οι Σύμμαχοι έδιναν φαγητό και νερό στους κατοίκους του Βερολίνου. Εμείς τους προμηθεύουμε με την ομορφιά και τα μηνύματα της τέχνης» υποστηρίζει ο Βάλτερ Σμέρλινγκ, επικεφαλής του ιδρύματος τέχνης και πολιτισμού.

Οι διοργανωτές ήθελαν να παρουσιάσουν την έκθεση στη Μόσχα, τον περασμένο Νοέμβριο. Όμως λόγω της πανδημίας, τα σχέδια άλλαξαν. Μετά από μήνες αναζήτησης τελικά επελέγη το Βερολίνο.

«Έχουμε 90 καλλιτέχνες από 34 ευρωπαϊκές χώρες. Η έκθεση” Diversity United” είναι μια προσπάθεια να διηγηθούμε τις ιστορίες των Ευρωπαϊκών χωρών μέσα από σχήματα και εικόνες. Κάθε χώρα έχει τηνιστορία της, τα προβλήματά της, τον πολιτισμό της. Μέσα από τα έργα τους, οι δημιουργοί υποστηρίζουν πως αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα» υποστηρίζει ο Βάλτερ Σμέρλινγκ, επικεφαλής του ιδρύματος τέχνης και πολιτισμού.

Η έκθεση “Diversity United” φιλοξενείται στο παλιό αεροδρόμιο του Βερολίνου μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!