Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Βέλγιο: Για πρώτη φορά ο Βασιλιάς αναγνώρισε τα δεινά του Κονγκό επί αποικιοκρατίας
[Euronews]: Βέλγιο: Για πρώτη φορά ο Βασιλιάς αναγνώρισε τα δεινά του Κονγκό επί αποικιοκρατίας

[Euronews]: Βέλγιο: Για πρώτη φορά ο Βασιλιάς αναγνώρισε τα δεινά του Κονγκό επί αποικιοκρατίας

O Βασιλιάς των Βέλγων Φίλιππος έγινε σήμερα ο πρώτος εν ενεργεία Βασιλιάς που εξέφρασε τη λύπη του για τις πράξεις βίας στο Κονγκό επί Λεοπόλδου ΙΙ και κατά την αμέσως επόμενη περίοδο, σε επιστολή που απέστειλε προς τον Félix Tshisekedi, Πρόεδρο της αφρικανικής αυτής χώρας, σύμφωνα με τη γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα Le Soir.

H Soir αναφέρει ότι ο Φίλιππος “θα καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος Βέλγος αρχηγός κράτους που έχει προβεί σε αυτή την ενέργεια”. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι προφανώς στο Βέλγιο, ο Βασιλιάς δεν μπορεί να μιλήσει χωρίς να καλύπτεται από την κυβέρνηση, εκπροσωπούμενη από τον Πρωθυπουργό. Η επιστολή προς τον Felix-Antoine Tshisekedi Tshilombo, εστάλη με την ευκαιρία της 60ης επετείου της ανεξαρτησίας του Κονγκό.

Συγκεκριμένα ο Βασιλιάς Φίλιππος αναφέρει στην επιστολή του, “σε αυτήν την εξηκοστή επέτειο της ανεξαρτησίας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, θα ήθελα να απευθυνθώ σε εσάς και τον λαό του Κονγκό τις θερμότερες ευχές μου”.

Αυτή η επέτειος, σημειώνει, “είναι μια ευκαιρία να ανανεώσουμε τα συναισθήματά μας για βαθιά φιλία και να χαρούμε για την έντονη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών μας σε τόσους πολλούς τομείς, και ιδίως στον ιατρικό τομέα που μας κινητοποιεί. σε αυτήν την περίοδο πανδημίας. Η κρίση υγείας μας πλήττει εν μέσω άλλων ανησυχιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!