Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Βεάκειο: Λαμπρή πρεμιέρα για το «1821 – Η Επιθεώρηση»
[Euronews]: Βεάκειο: Λαμπρή πρεμιέρα για το «1821 – Η Επιθεώρηση»

[Euronews]: Βεάκειο: Λαμπρή πρεμιέρα για το «1821 – Η Επιθεώρηση»

Πρεμιέρα έκανε την Παρασκευή 4 Ιουνίου το «1821 – Η Επιθεώρηση» στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά. Η παράσταση φέρνει την υπογραφή του Φοίβου Δεληβοριά και του Δημήτρη Καραντζά κι είναι η πρώτη, καινούργια, μεγάλη θεατρική παραγωγή που κάνει ποδαρικό μετά από επτά μήνες αναγκαστικής πολιτιστικής παύσης, λόγω πανδημίας. Το θέατρο παίρνει ξανά μπροστά λοιπόν με μια απολαυστική παραγωγή κι έναν εξαιρετικό θίασο που προσφέρει γέλιο και συγκίνηση, που συνδυάζει το κωμικό και το τραγικό, την ελπίδα και λύπη, αξιοποιώντας το καλύτερο θεατρικό είδος γι’ αυτό, την επιθεώρηση.

Είναι λογικό το πολύμηνο κλείσιμο του πολιτισμού και όλων των δραστηριοτήτων που συνδέονται με αυτόν να έχει προκαλέσει ένα γενικό μούδιασμα πέρα από τον κόσμο, στους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες. Και σίγουρα, δημιουργεί ένα αίσθημα ανησυχίας για το τώρα και το μετά, αμηχανίας και κρυφής προσδοκίας, όταν βλέπεις ξαφνικά τις κερκίδες και τις θέσεις να γεμίζουν.

Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος ΔεληβοριάςΓκέλυ Καλαμπάκα

Είναι σαν την πρώτη μέρα στο σχολείο, όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Καραντζάς:«Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες είναι ότι έχουμε ένα άγχος σαν να μην έχουμε κάνει ποτέ ξανά πρεμιέρα. Έχουμε ξεχάσει. Έχουμε χάσει σίγουρα τη φόρμα μας. Αλλά και ότι βλέπω πρώτη φορά κόσμο γύρω μου, μου δημιουργεί ένα αίσθημα πανικού, σαν η ετοιμότητα που έχουμε πάντα, να μας έχει εγκαταλείψει όλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!