Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Σε βαθιά κρίση οι αερομεταφορές
[Euronews]: Σε βαθιά κρίση οι αερομεταφορές

[Euronews]: Σε βαθιά κρίση οι αερομεταφορές

Την περικοπή έως και 7.500 θέσεων εργασίας σχεδιάζει για την επόμενη διετία ο όμιλος της Air France, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού.

Πηγές των συνδικάτων επισημαίνουν ότι οι απολύσεις στην Air France θα είναι περίπου 6.500, ενώ άλλες χίλιες θέσεις καταργούνται στην θυγατρική της HOP!.

Κι όλα αυτά παρά τη στήριξη από τη γαλλική κυβέρνηση, όπως σημειώνει ο γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Φιλίπ Μαρτινέζ: «Μας δίνεται η εντύπωση ότι, όσο η κυβέρνηση δίνει βοήθεια και δάνεια στις επιχειρήσεις, τόσο χάνονται θέσεις εργασίας».

Η Air France έχει ήδη λάβει πακέτο διάσωσης από το γαλλικό κράτος ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να αντεπεξέλθει στις συνέπειες της πανδημίας.

Και δεν είναι η μόνη: Από το ξέσπασμα της κρίσης, οι ευρωπαϊκές εταιρίες αερομεταφορών έχουν στηριχθεί από τις εθνικές κυβερνήσεις με δεκάδες δισεκατομμύρια.

Το ίδιο ισχύει και με την πορτογαλική ΤΑΡ. Η εταιρία στηρίχθηκε με το ποσό του 1,2 δισεκατομμυρίων, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στην κρατικοποίησή της. Τον Απρίλιο, με την αναστολή των πτήσεων, ανεστάλη και η εργασιακή σχέση σχεδόν του 90% των υπαλλήλων της ΤΑΡ.

Αν και οι πτήσεις τώρα επανέρχονται σιγά σιγά, την εβδομάδα 15-21 Ιουνίου, στην Ευρώπη είχαμε πάνω από 70% λιγότερα δρομολόγια σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τη Eurocontrol.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!