Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ο τρόπος αναγέννησης μιας υποβαθμισμένης περιοχής στην Ιταλία
[Euronews]: Ο τρόπος αναγέννησης μιας υποβαθμισμένης περιοχής στην Ιταλία

[Euronews]: Ο τρόπος αναγέννησης μιας υποβαθμισμένης περιοχής στην Ιταλία

Δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα στο δυτικό τμήμα της πόλης της Νάπολης, περιτριγυρισμένο από το όμορφο φόντο της ακτογραμμής και τους καταπράσινους λόφους. Σε αυτό το σημείο λειτουργούσε ως τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ένα από τα μεγαλύτερα χαλυβουργεία στην Ευρώπη.

Όταν ουσιαστικά εγκαταλήφθηκε, άφησε πίσω του ανεργία και μολυσμένη γη. Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά η περιοχή αυτή θα αποκτήσει την χαμένη της αίγλη, αρχικά με την απολύμανση του εδάφους.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για την απολύπανση Φρανσέσκο Φλόρο Φλόρερ λέει στο euronews:«Μία από τις θεμελιώδεις στρατηγικές πτυχές από τεχνικής άποψης είναι η υποδιαίρεση της γης σε παρτίδες. Πρακτικά, είναι σαν να είχα κάνει μια δύσκολη, σχεδόν αδύνατη, δουλειά και να την είχα υποδιαιρέσει σε πολλές διαφορετικές και εύκολες δραστηριότητες. Έχει δημιουργηθεί μια κινητήριος δύναμη και αυτό μας δίνει πολλές ελπίδες για τα επόμενα χρόνια».

«Από έμβλημα του τέλους μιας βιομηχανικής εποχής γίνεται το σύμβολο της αναγέννησης μετά την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία της Covid-19. Αυτός ο εγκαταλελειμμένος βιομηχανικός χώρος μπορεί πραγματικά να γίνει το σημάδι της ανάκαμψης σε αυτό το μέρος της Ευρώπης», μεταδίδει από την περιοχή ο απεσταλμένος του euronews Λούκα Παλαμάρα.

Το έργο αυτό έχει σκοπό να επιστρέψει την περιοχή στην αρχική της λειτουργία, μετατρέποντάς την σε ένα μέρος όπου η φύση, η βιοποικιλότητα, η γεωργία και οι υπηρεσίες, ολα αυτά μαζί, συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!