Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τουρκικό ΥΠΕΞ:«Γελοίος ο χαρακτηρισμός Ελλάδας-Κύπρου για τα Βαρώσια»
[Euronews]: Τουρκικό ΥΠΕΞ:«Γελοίος ο χαρακτηρισμός Ελλάδας-Κύπρου για τα Βαρώσια»

[Euronews]: Τουρκικό ΥΠΕΞ:«Γελοίος ο χαρακτηρισμός Ελλάδας-Κύπρου για τα Βαρώσια»

Δεν είναι η Τουρκία που άνοιξε την παραλιακή λωρίδα στα Βαρώσια αλλά το ψευδοκράτος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι είναι «γελοίος ο χαρακτηρισμός του διδύμου Ελλάδας – Ε/κ για αυτό το βήμα ως παραβίαση των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ». Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει επίσης αβάσιμες τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για τις διερευνητικές επαφές.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί και οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ σχετικά με τη Τουρκία που «στη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος είναι αβάσιμες». «Οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν το 2016 έπειτα από αίτημα της Ελλάδας. Ο ισχυρισμός ότι αυτό έγινε εξαιτίας της Τουρκίας έχει ως στόχο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Με τον ίδιο τρόπο ο ισχυρισμός ότι στις διερευνητικές διαπραγματεύσεις γινόταν συζήτηση μόνο για ένα ζήτημα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο σκοπός αυτών των διαπραγματεύσεων είναι η επίλυση όλων των αλληλένδετων θεμάτων μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «από την άλλη δεν είναι η Τουρκία που άνοιξε την παραλιακή λωρίδα στα Βαρώσια αλλά η τδβκ. Ο χαρακτηρισμός του διδύμου Ελλάδα – Ε/κ για αυτό το βήμα ως παραβίαση των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ και ο ισχυρισμός ότι απειλεί τη διεθνή ασφάλεια των ανθρώπων που μπαίνουν από εδώ στη θάλασσα απέχει από τη σοβαρότητα και είναι γελοίος».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!