Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Παράλογες» οι δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για το Ισλάμ
[Euronews]: Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Παράλογες» οι δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για το Ισλάμ

[Euronews]: Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Παράλογες» οι δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για το Ισλάμ

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε πως «το Ισλάμ, δεν αποτελεί θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα και πολιτική επιδίωξη και οι άνθρωποί του είναι άνθρωποι του πολέμου οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ, το λέει και η διδασκαλία του Μωάμεθ»

Παράλογες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου για το Ισλάμ το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει συγκεκριμένα ότι καταδικάζει “έντονα τις παράλογες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου, κατά τη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι”.

“Η υπέρτατη θρησκεία μας, το Ισλάμ, είναι μια θρησκεία ειρήνης, η οποία βασίζεται πάνω στην αντίληψη της ανοχής και της συμπόνιας και που στοχεύει στη διασφάλιση της συνύπαρξης των διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών. Είναι λυπηρό να προσβάλλεται η θρησκεία μας σε παγκόσμιες συνθήκες της πανδημίας που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης, ενώ όλοι θα έπρεπε να καταβάλουν προσπάθειες να αναπτύξουν ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού και ανοχής. Αποτελεί παράδειγμα του γεγονότος ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες, ενώ πρέπει να υπηρετούν την ειρήνη, σπέρνουν τους σπόρους της διχόνοιας στις κοινωνίες με τέτοιες αβάσιμες εκφράσεις” συμπληρώνεται.

“Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, που υποκινούν την εχθρότητα και τη βία κατά του Ισλάμ σε μια κοινωνία, δείχνουν επίσης το τρομακτικό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η Ισλαμοφοβία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!