Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τόκιο 2020: 50 μέρες για την τελετή έναρξης εν μέσω αντιπαραθέσεων
[Euronews]: Τόκιο 2020: 50 μέρες για την τελετή έναρξης εν μέσω αντιπαραθέσεων

[Euronews]: Τόκιο 2020: 50 μέρες για την τελετή έναρξης εν μέσω αντιπαραθέσεων

Πενήντα μέρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η σκληρή αντιπαράθεση για το αν θα πρέπει να διεξαχθούν ή όχι δεν έχει κοπάσει.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι διαμηνύουν πως οι Αγώνες θα γίνουν, παρά τις έντονες επικρίσεις από την ιατρική και νοσηλευτική κοινότητα. Επιφυλακτική είναι και η πλειοψηφία των πολιτών.

«Δεν είμαι σίγουρος για τους Αγώνες. Οι διοργανωτές λένε ότι θα είναι ασφαλείς αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούν με αυτό. Νομίζω ότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν μπορούμε να διοργανώσουμε τους ολυμπιακούς Αγώνες ή όχι», δήλωσε ένας 73χρονος κάτοικος της πόλης Ότα.

Σύμφωνα με αναλυτές, το διακύβευμα είναι πολυδιάστατο. Από οικονομικό και πολιτικό μέχρι γεωπολιτικό.

Το Τόκιο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της πανδημίας. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ξεκαθαρίσει πως το ενδεχόμενο παράτασής της δεν θα οδηγήσει σε αναβολή της διοργάνωσης.

Οι αθλητές θα πρέπει να πειθαρχήσουν σε αυστηρούς κανόνες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι καλούνται να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία υπάρχει ξεχωριστή αναφορά στον κορονοϊό, αναγνωρίζοντας ότι συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς με δική τους ευθύνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!