Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τιρόλο: Μεταρρυθμίσεις μετά το Ίσγκλ
[Euronews]: Τιρόλο: Μεταρρυθμίσεις μετά το Ίσγκλ

[Euronews]: Τιρόλο: Μεταρρυθμίσεις μετά το Ίσγκλ

Την πλήρη μεταρρύθμιση του τοπικού συστήματος υγείας προωθεί το αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου. Ένας από τους λόγους είναι η ιδιαίτερα αρνητική έκθεση της επιτροπής που ανέλυσε τα όσα συνέβησαν στο χειμερινό θέρετρο Ίσγκλ τον περασμένο Μάρτιο. Όπως προκύπτει, περίπου 11.000 τουρίστες μολύνθηκαν με κορονοϊό και κατόπιν τον μετέφεραν σε όλη την Ευρώπη.

«Ο μισός πλανήτης ξέρει ότι έγιναν λάθη εδώ στον χειρισμό της κρίσης», δηλώνει ο επικεφαλής της τοπικής αντιπολίτευσης Γκέοργκ Ντορνάουερ.

Και καλεί την τοπική κυβέρνηση «τουλάχιστον να αντικαταστήσει τον αξιωματούχο για θέματα υγείας ή να τον αναγκάσει σε παραίτηση».

Η κυβέρνηση όμως δεν μελετά παραιτήσεις, αλλά τη σύσταση νέων δομών τόσο στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στη διαχείριση κρίσεων, που θα υπάγονται στην ειδική Ομάδα Εργασίας για τον κορονοϊό.

«Σε σχέση με τη διαχείριση κρίσεων στο κρατίδιο του Τιρόλου, θέλουμε να αναδιοργανωθούμε και να εδραιωθούμε σε ευρύτερη βάση», εξηγεί ο επικεφαλής της ομάδας, Έλμαρ Ριτζόλι.

Τα παρελθοντικά σχέδια κρίσεων και έκτακτης ανάγκης θα αναθεωρηθούν. Όλες οι αλλαγές είχαν προταθεί στην έκθεση της επιτροπής για το Ισγκλ.

«Ο στόχος της έκθεσης είναι να επισημανθούν λάθη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον. Γι’ αυτό και η έκθεση αυτή περιλαμβάνει μια σειρά από συστάσεις στο τέλος», εξηγεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Ρόναλντ Ρόρερ.

Εκτός από συστάσεις, υπάρχουν και πολλές επικρίσεις, όπως για παράδειγμα η μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο του χιονοδρομικού κέντρου και η ασυντόνιστη αναχώρηση των επισκεπτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!