Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Την απαγόρευση ακροδεξιάς οργάνωσης ζήτησε η γαλική κυβέρνηση
[Euronews]: Την απαγόρευση ακροδεξιάς οργάνωσης ζήτησε η γαλική κυβέρνηση

[Euronews]: Την απαγόρευση ακροδεξιάς οργάνωσης ζήτησε η γαλική κυβέρνηση

Δεκάδες άτομα διαδήλωσαν στο Παρίσι το Σάββατο υπέρ της ακροδεξιάς οργάνωσης «η Ταυτότητα της Γενιάς μας», η οποία προσπαθεί να επιβιώσει μετά από την κυβερνητική απόφαση να διαλυθεί.

Η συγκεκριμένη οργάνωση που καταφέρεται κατά των μεταναστών, χαρακτηρίζεται ως «μιλιταριστική που ενθαρρύνει τον ρατσισμό». Η οργάνωση έχει την έδρα της στην Λυων με υποστηρικτές σε όλη την Γαλλία αλλά και εκτός της χώρας.

Τα μέλη της υποστηρίζουν ότι αγωνίζονται για την προστασία του γαλλικού και ευρύτερα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, που όπως υποστηρίζει απειλείται από τους εισβολείς, όπως αποκαλεί τους μουσουλμάνους κυρίως μετανάστες που επιδιώκουν να έρθουν στην Ευρώπη.

Το υποργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε νωρίτερα στο μήνα την έναρξη νομικών διαδικασιών για την απαγόρευσή της οράνωσης, στην οποία δόθηκε προθεσμία 10 ημερών για να απαντήσει, επιδιώκοντας με προσφυγές στην δικαιοσύνη να αποτρέψει την εκτέλεση της απόφασης της γαλλικής διοίκησης σε βάρος της.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε σε άλλο σημείο του Παρισιού αντιφασιστική διαδήλωση από οργανώσεις που επικρατούν την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης και ζητούν την απαγόρευση της ακροδεξιάς οργάνωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!