Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη- Μητσοτάκη
[Euronews]: Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη- Μητσοτάκη

[Euronews]: Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη- Μητσοτάκη

Για την κοινή γραμμή που θα τηρήσουν Κύπρος και Ελλάδα στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24-25 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες, συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια μακράς τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Έγινε αλληλοενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις, επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως προέβησαν σε συντονισμό και συμφώνησαν για την κοινή γραμμή που θα τηρήσουν οι δύο χώρες στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24-25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τις απειλές που δέχεται από την Τουρκία, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε διεξοδικά τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη συνάντηση που είχε το σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, καθώς και για το γεγονός ότι αύριο θα έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!