Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τιεν Αν Μεν: Το Πεκίνο απαγορεύει στο Χονγκ Κονγκ να τιμήσει την επέτειο
[Euronews]: Τιεν Αν Μεν: Το Πεκίνο απαγορεύει στο Χονγκ Κονγκ να τιμήσει την επέτειο

[Euronews]: Τιεν Αν Μεν: Το Πεκίνο απαγορεύει στο Χονγκ Κονγκ να τιμήσει την επέτειο

Έχουν περάσει 31 χρόνια από τα δραματικά γεγονότα της πλατείας Τιεν Aν Mέν. Όμως το Χονγκ Κονγκ δεν μπορεί να τιμήσει την μνήμη των θυμάτων. Το Χονγκ Κονγκ είναι η μόνη περιοχή της χώρας όπου πραγματοποιείται δημόσια εκδήλωση για το κίνημα που κατεστάλη από τον κινεζικό στρατό. Όμως, η καθιερωμένη τελετή μνήμης δεν επετράπη για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με τις αρχές, η πανδημία του COVID-19 επιβάλλει την ακύρωση της εκδήλωσης, διότι αποτελεί «μέγιστη απειλή για την ζωή και την δημόσια υγεία». Οι οργανωτές της εκδήλωσης υποστηρίζουν πως οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ακολουθούν τυφλά τις επιταγές του Πεκίνου και πως εκμεταλλεύονται τον COVID-19 για να εμποδίσουν την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης που εξοργίζει την κινεζική ηγεσία.

Φοιτητές φορώντας μάσκες καταγγέλουν την πολιτική του ΠεκίνουKin Cheung/Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Επισημαίνουν ακόμη πως το Χονγκ Κονγκ κατόρθωσε να ελέγξει την εξέλιξη της επιδημίας, αφού κατέγραψε μόλις 4 θανάτους και συνολικά 1.000 κρούσματα. Οι καλές επιδόσεις του Χονγκ Κονγκ, πριν από λίγες εβδομάδες οδήγησαν στο άνοιγμα μπαρ, εστιατορίων, κινηματογράφων και πολλών δημοσίων χώρων.

Τον περασμένο χρόνο, η συγκέντρωση για την 30ή επέτειο πραγματοποιήθηκε σε ιδιαιτέρως οξυμένο πολιτικό κλίμα, καθώς το Πεκίνο προσπαθούσε να επιβάλει νόμο που θα επέτρεπε την έκδοση πολιτών του Χονγκ Κονγκ προς την Κίνα , επιδίωξη που προκάλεσε ογκώδεις και βίαιες πολύμηνες διαδηλώσεις στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!