Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Θρομβώσεις και εμβόλια J&J – Astrazeneca: Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν πως έχουν την απάντηση
[Euronews]: Θρομβώσεις και εμβόλια J&J – Astrazeneca: Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν πως έχουν την απάντηση

[Euronews]: Θρομβώσεις και εμβόλια J&J – Astrazeneca: Γερμανοί ερευνητές υποστηρίζουν πως έχουν την απάντηση

Απάντηση στο φλέγον ερώτημα που απασχολεί την ιατρική κοινότητα και προκαλεί τεράστια ανησυχία και επιφυλακτικότητα απέναντι στα εμβόλια κατά Covid-19 υποστηρίζει πως βρήκε γερμανικό εργαστήριο.

Το ζήτημα αφορά τα σπάνια, αλλά όχι ανύπαρκτα, θρομβοεμβολικά περιστατικά σε ασθενείς μετά τον εμβολιασμό με τα σκευάσματα των εταιρειών AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Τι λοιπόν, προκαλεί τις ανεπιθύμητες θρομβώσεις; Ένα λάθος του ιικού φορέα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times στην οποία μίλησε ο ο Rolf Marschalek, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης. Ο καθηγητής Marschalek δήλωσε ότι η έρευνά του έδειξε ότι το πρόβλημα σχετίζεται με τους φορείς αδενοϊού που χρησιμοποιούν και τα δύο εμβόλια για να μεταφέρουν την ακίδα πρωτεΐνης του ιού στο σώμα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η φαρμακευτική εταιρεία J&J είχει ήδη επικοινωνήσει με το εργαστήριο για να ζητήσει βοήθεια και καθοδήγηση για την τροποποίηση του εμβολίου της.

Σύμφωνα με τον Marschalek και άλλους επιστήμονες ορισμένα κύτταρα της πρωτεϊνης των εμβολίων είτε συγκολλούνται είτε χωρίζονται, δημιουργώντας μεταλλαγμένες εκδοχές, οι οποίες δεν μπορούν να συνδεθούν με την κυτταρική μεμβράνη όπου γίνεται η σημαντική ανοσοποίηση. Αντ’ αυτού, οι πρωτεΐνες εκκρίνονται από τα κύτταρα και διαχέονται στο σώμα, προκαλώντας θρόμβους αίματος σε περίπου έναν στους 100.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τη θεωρία του Marschalek.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!