Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Θρίλερ με το προχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων
[Euronews]: Θρίλερ με το προχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων

[Euronews]: Θρίλερ με το προχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης ήγειραν σοβαρές αντιρρήσεις στην διάρκεια της Συνόδου Κορυφής όσον αφορά στο προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων στο κομμάτι της Τουρκίας και των παράνομων τουρκικών ενεργειών.

Η σημασία του ζητήματος διεφάνη από την έναρξη της συνόδου αφού ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ άλλαξε την σειρά στην ατζέντα κι έβαλε τα Ευρω-τουρκικά στην κορυφή αντί να συζητηθούν στο δείπνο, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε συναίνεση.

Ούτε το δεύτερο προσχέδιο όμως ικανοποίησε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον πρόεδρο της Κύπρου και χρειάστηκε να υπάρξει μία διακοπή 45 λεπτών κατά τα οποία πραγματοποιήθηκε πενταμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Καγκελάριο της Γερμανίας και τον Πρόεδρο της Γαλλίας.

Το τρίτο προσχέδιο συζητήθηκε κατά την διάρκεια του δείπνου των ηγετών των χωρών μελών και των επικεφαλής των οργάνων της Ε.Ε. προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα για συνισταμένη.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας, Στέλιος Πέτσας είχε χαρακτηρίσει «μη αποδεκτό» για την Ελλάδα το βασικό κείμενο.

«Είναι μία σημαντική σύνοδος για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και όχι μόνο, για όλες τις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 για τις ενστάσεις της Ελλάδας όσον αφορά στο προσχέδιο θέσεων της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!