Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Θωμαΐδης: «Θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας στην Αττική»
[Euronews]: Θωμαΐδης: «Θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας στην Αττική»

[Euronews]: Θωμαΐδης: «Θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας στην Αττική»

Σε σταθερά υψηλά επίπεδα παραμένει το ιικό φορτίο στην Αττική.

Τα στοιχεία από τις έρευνες των επιστημόνων του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών που ασχολούνται με την επιδημιολογία των λυμάτων είναι ανησυχητικά για την πορεία της πανδημίας στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης εξηγεί: «Η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής έδειξε έναν επιπολασμό πάνω από 3%. Αυτό βέβαια έχει αρκετά αβεβαιότητα είναι ιικό φορτίο που προέρχεται από άσυμπτωματικούς, συμπτωματικούς, τα νέα στελέχη, ενώ έχει αποδειχθεί το τελευταίο διάστημα πως άτομα που δεν είναι μεταδοτικά αποθέτουν επίσης ιικό φορτίο στα λύματα. Άρα αυτή η εικόνα δείχνει μια εκτεταμένη διασπορά στην Αττική. Η εκτίμηση των φορέων στην Αττική υπολογίζεται περίπου στους 100.000 συνολικά»

Παρά το lockdown οι επιστήμονες εκτιμούν πως η πίεση στο σύστημα υγείας είναι αναπόφευκτη, ενώ όπως υποστηρίζει ο καθηγητής ακόμη δεν έχουμε δει την κορύφωση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Από το προηγούμενο κύμα έχουμε την εκτίμηση πως μετά την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, υπάρχει ένα διάστημα 7-10 ημέρες στο οποίο εμφανίζεται η κορύφωση των κρουσμάτων από τα τεστ του ΕΟΔΥ. Αυτό ενδέχεται να συμβεί και σε αυτό το τρίτο κύμα. Οπότε αναμένουμε μια αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα. Αυτό σίγουρα θα επιφέρει πίεση στο σύστημα υγείας, κάτι που ελπίζουμε με την λήψη των μέτρων να μην είναι εκτεταμένο», ανέφερε ο κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!