Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Θύμα χάκερ κολοσσός στην αγορά κρέατος
[Euronews]: Θύμα χάκερ κολοσσός στην αγορά κρέατος

[Euronews]: Θύμα χάκερ κολοσσός στην αγορά κρέατος

Η αμερικανική θυγατρική της βραζιλιάνικης εταιρείας JBS, ενός από τους κολοσσούς στην αγορά κρεάτων παγκοσμίως, ανέφερε ότι μπήκε στο στόχαστρο μιας «οργανωμένης κυβερνοεπίθεσης» η οποία επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία της στην Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική.

«Η JBS USA ανακάλυψε ότι στοχοθετήθηκε από μια οργανωμένη επίθεση κυβερνοασφάλειας, που επηρεάζει πολλούς διακομιστές της, στους οποίους βασίζεται το πληροφοριακό σύστημά της στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Οι δράστες ζητούν την καταβολή λύτρων, αλλά δεν διευκρινίστηκε το ακριβές ποσό που απαίτησαν.

Η επίθεση αυτή, που διαπιστώθηκε την Κυριακή, σημειώνεται λιγότερο από έναν μήνα έπειτα από εκείνη σε βάρος της εταιρείας διαχείρισης πετρελαιαγωγών Colonial Pipeline.

Όλα τα συστήματα που χτυπήθηκαν από τους χάκερ σταμάτησαν να λειτουργούν και ενημερώθηκαν οι αρχές, διευκρίνισε η εταιρεία. «Μέχρι αυτή τη στιγμή η εταιρεία δεν έχει ενημερωθεί για τυχόν κακόβουλη χρήση των δεδομένων των πελατών, των προμηθευτών και των υπαλλήλων της», πρόσθεσε. Σημείωσε όμως ότι οι συναλλαγές με τους πελάτες και τους προμηθευτές της μπορεί να «επιβραδυνθούν».

JBSDavid Zalubowski/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι ειδικοί εργάζονται για την αποκατάσταση των λειτουργιών το συντομότερο δυνατό. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι κανένα στοιχείο πελάτη, προμηθευτή ή εργαζομένου είχε παραβιαστεί. Η εταιρεία δήλωσε ότι η επίθεση της Κυριακής επηρέασε τα συστήματα πληροφορικής της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας και «η επίλυση του συμβάντος θα πάρει χρόνο, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει ορισμένες συναλλαγές με πελάτες και προμηθευτές».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!