Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Θεοχάρης: Οι έλεγχοι αφορούν αεροδρόμια, όχι χώρες
[Euronews]: Θεοχάρης: Οι έλεγχοι αφορούν αεροδρόμια, όχι χώρες

[Euronews]: Θεοχάρης: Οι έλεγχοι αφορούν αεροδρόμια, όχι χώρες

Είμαστε ανοικτοί στους τουρίστες από όλο τον κόσμο, λένε οι ελληνικές αρχές, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει ένας ασφαλής προορισμός, η χώρα θα ρυθμίσει τις κινήσεις της με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Η λίστα των 29 χωρών που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα αφορά αεροδρόμια και όχι χώρες, διευκρινίζει ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA).

«Αν μια πτήση προέρχεται από ένα αεροδρόμιο που βρίσκεται στον κατάλογο του EASA – κι αυτός ο κατάλογος αυτή τη στιγμή ανανεώνεται – τότε το πρωτόκολλο θα είναι αυστηρότερο και θα προβλέπει έλεγχο σε κάθε επιβάτη. Αναλόγως του αποτελέσματος, θα έχουμε είτε έναν αυτοπεριορισμό είτε μια αυστηρά ελεγχόμενη καραντίνα, αν έχουμε θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press.

«Σας διαβεβαιώ ότι δεν θα βιαστούμε και δεν θα διακινδυνεύσουμε επ’ ουδενί την ασφάλεια. Η Ελλάδα υπήρξε μια ασφαλής χώρα κατά την κρίση και θα είναι ασφαλής και καθώς ανοίγουμε τα σύνορά μας», προσέθεσε.

Το στοίχημα των ελληνικών αρχών είναι να εμπεδοθεί στους ταξιδιώτες το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο αναμένεται να συμβάλει στη διάσωση της φετινής τουριστικής σεζόν. Οι επιδημιολόγοι, πάντως, προειδοποιούν.

Όπως επισημαίνει ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Γκίκας Μαγιορκίνης, «ανησυχούμε κυρίως για τα πιο πυκνοκατοικημένα νησιά, διότι αυτό είναι που προτιμά ο ιός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!