Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τελεσίδικα ισόβια κάθειρξη για τον Ράτκο Μλάντιτς
[Euronews]: Τελεσίδικα ισόβια κάθειρξη για τον Ράτκο Μλάντιτς

[Euronews]: Τελεσίδικα ισόβια κάθειρξη για τον Ράτκο Μλάντιτς

Παρακολούθησαν την απονομή δικαιοσύνης στον Σερβοβόσνιο πρώην στρατιωτικό διοικητή, Ράτκο Μλάντιτς.

Στο ίδιο σημείο όπου είδαν για τελευταία φορά τα αγαπημένα τους πρόσωπα να απομακρύνονται για να σκοτωθούν 26 χρόνια πριν, είχαν συγκεντρωθεί οι επιζώντες της σφαγής του 1995 στη Σρεμπρένιτσα. Για να δουν τον άνθρωπο που θεωρούν κυρίως υπεύθυνο να καταδικάζεται για εγκλήματα πολέμου.

«Εμείς, οι μητέρες, πρέπει να είμαστε ευτυχισμένες γιατί είναι ισόβια ποινή. Πρέπει να βρίσκεται στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του, όπως εγώ πρέπει να είμαι μόνη για το υπόλοιπο της ζωής μου, περιμένοντας να ξαναδώ τον γιο μου, τον σύζυγό μου, τον αδερφό μου και πολλούς άλλους αγαπημένους στον παράδεισο», δήλωσε μια σερβοβόσνια γυναίκα.

«Ήμουν εδώ στις 11, 12, 13 και μέχρι τις 21 Ιουλίου 1995. Ο Ράτκο Μλάντιτς δεν σκότωσε μόνος του 10.000 ανθρώπους, δεν οργάνωσε μόνος του την απέλαση 30.000 ανθρώπων σε τρεις ημέρες», δήλωσε ο διευθυντής του μνημείου για την Γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα.

Ο Μλάντιτς θα έχει την ίδια τύχη με τον πρώην πολιτικό προϊστάμενό του, τον Σερβοβόσνιο πρώην πρόεδρο Ράντοβαν Κάραζιτς, εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης για ηθική αυτουεγία εθνοτικών αιματοχυσιών στον πόλεμο της Βοσνίας. Αλλά μερικοί στη Σερβία βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά.

«Νομίζουμε ότι είναι ήρωας. Ένας άνθρωπος που έκανε ό, τι μπορούσε να κάνει τη δεδομένη στιγμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!