Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ταλιμπάν: «Γυναίκες και μειονότητες θα εισέλθουν στην κυβέρνηση»
[Euronews]: Ταλιμπάν: «Γυναίκες και μειονότητες θα εισέλθουν στην κυβέρνηση»

[Euronews]: Ταλιμπάν: «Γυναίκες και μειονότητες θα εισέλθουν στην κυβέρνηση»

Η κυβέρνηση που παρουσίασαν οι Ταλιμπάν πριν από λίγο καιρό είναι προσωρινή και σταδιακά με τον καιρό θα συμπεριλάβει γυναίκες, μειονότητες και επαγγελαμτίες-εμπειρογνώμονες για κάποιο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του καθεστώτος, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, μιλώντας την Τρίτη σε δημοσιογράφους στην Καμπούλ.

Η ισλαμιστική ομάδα εργάζεται για να προσθέσει γυναίκες σε κυβερνητικές θέσεις και να βελτιώσει το υπουργικό της συμβούλιο με την προσθήκη εμπειρογνωμόνων, είπε ο Μουτζαχίντ, παρόλο που δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Τα σχόλια αυτά φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με την κίνηση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν την περασμένη εβδομάδα να ανοίξει τα σχολεία μόνο για τα αγόρια. Το υπουργείο Παιδείας δεν έκανε καμιά αναφορά στα κορίτσια και αν επιτρέπεται να συνεχίσουν τα μαθήματα, μια πράξη που ενδέχεται να σημαίνει ότι θα υπάρχουν περιορισμοί για τα κορίτσια, σε αντίθεση με όσα είχε υποσχεθεί η ομάδα νωρίτερα.

Όπως υποστήριηε ο Μουτζαχίντ, τα κορίτσια που φοιτούν στο γυμνάσιο και το λύκειο θα μπορέσουν να επιστρέψουν «το συντομότερο δυνατό» στα σχολεία τους. «Οριστικοποιούμε τα πράγματα (…) Θα συμβεί το συντομότερο δυνατό», διαβεβαίωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!