Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
[Euronews]: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

[Euronews]: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Κόκκινο πανί για τους εργαζόμενους στα γαλλικά νοσοκομεία το σχέδιο του Εμανουέλ Μακρόν για αναδιάρθρωση του δημοσίου συστήματος υγείας. Την Τρίτη βγήκαν στους δρόμους, καταγγέλλοντας τις προωθούμενες ρυθμίσεις και ζητώντας αλληλεγγύη έμπρακτη και όχι με χειροκροτήματα.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών CGT Φιλίπ Μαρτινέζ, «υπάρχουν οι φροντιστές, το τεχνικό προσωπικό, οι διοικητικοί υπάλληλοι… Υπάρχουν ζητήματα που έρχονται εδώ και μήνες ξανά στην επιφάνεια. Επομένως, ναι, είμαστε δίπλα τους σε όλα αυτά. Τους χειροκροτούσαμε για μήνες και τώρα αισθάνομαι ότι ξεκινούμε πάλι από την αρχή».

Στις διαπραγματεύσεις των επτά εβδομάδων με τα συνδικάτα, η κυβέρνηση πρότεινε την παροχή συνολικά 306 δισεκατομμυρίων για υγειονομικούς και μη. Όμως οι συνδικαλιστές απέρριψαν την πρόταση, χαρακτηρίζοντας το ποσό ανεπαρκές.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή γιατρό Στεφάν Ντογκέρμ, «δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος, κάτι που πιστεύω πως είναι δύσκολο να το καταλάβει ο κόσμος. Τα δισεκατομμύρια που πρότεινε η κυβέρνηση υποτίθεται για να βελτιωθούν οι αποδοχές του προσωπικού μάθαμε ότι θα τα μοιραστούμε με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία επίσης τα χρειάζονται. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται σχεδόν για το ποσό που είχαμε ζητήσει για να φέρουμε τους πιο χαμηλόμισθους εργαζομένους του δημοσίου νοσοκομείου στα επίπεδα των υπολοίπων κρατών. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που συνεχίζουν μαζικά να φεύγουν από το δημόσιο σύστημα υγείας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!