Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Στο Σαχέλ Μακρόν και Σάντσεθ
[Euronews]: Στο Σαχέλ Μακρόν και Σάντσεθ

[Euronews]: Στο Σαχέλ Μακρόν και Σάντσεθ

Από το Βερολίνο στο Νουακτσότ της Μαυριτανίας ο Εμμανουήλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος αλλά και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεζ συναντήθηκαν με τους ηγέτες των πέντε χωρών του Σαχέλ, της στεπικής λωρίδας γης νότια της Σαχάρας στην Δυτική Αφρική. Αντικείμενο των συνομιλιών οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε μια περιοχή που επιβαρύνεται από τον τζιχαντισμό και την ακραία φτώχεια.

«Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν σταματά ακόμη και σε περιόδους πανδημίας, Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τη Μαυριτανία και ολόκληρο το Σαχέλ σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε τους συμμάχους μας, τους γείτονές μας, τους φίλους μας, σε αυτό το αναμφίβολα πολύ σημαντικό καθήκον για να εγγυηθούμε τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανθρωπιστική βοήθεια», ανέφερε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Η συνάντησή ήταν μια από τις πρώτες εκ του σύνεγγυς επαφές ηγετών από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία. Στις συζητήσεις μετείχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της Γερμανίας και της Ιταλίας, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Για την Ισπανία, ένα από τα κομβικά σημεία των συζητήσεων ήταν η συνεργασία με τη Μαυριτανία για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Ο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι η Ισπανία θα αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία και τις επενδύσεις της στο Σαχέλ καθώς, όπως είπε, «διακυβεύεται η ασφάλεια όλων».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!