Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032
[Euronews]: Στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032

[Euronews]: Στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2032

Στην Αυστραλία μετά από 32 χρόνια θα επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι το Μπρίσμπεϊν θα αναλάβει τη γιορτή του αθλητισμού το καλοκαίρι του 2032.

Μετά από τη Μελβούρνη (1956) και το Σίδνεϊ (2000) το Μπρίσμπεϊν πήρε το χρίσμα για να φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή το 2032.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επικύρωσε την Τετάρτη τη σχετική εισήγηση της ειδικής επιτροπής και είναι η πρώτη φορά που γίνεται με αυτό τον τρόπο η ανάθεση δηλαδή με την μορφή υποβολής προσφορών.

Η απόφαση για την πόλη του Μπρίσμπεϊν ήταν λίγο γνωστή από τον Φεβρουάριο όταν η ΔΟΕ έδωσε τα αποκλειστικά δικαιώματα διαπραγμάτευσης με την πόλη αυτή.

Αυτή η απόφαση άφησε τους Ολυμπιακούς αξιωματούχους στο Κατάρ, την Ουγγαρία και τη Γερμανία να εκτός παιχνιδιού αφού καθυστέρησαν να υποβάλουν τις δικές τους προσφορές.

Η ΔΟΕ με το νέο αυτό τρόπο ανάθεσης, μπορεί πλέον να προσεγγίσει τους πιθανούς υποψηφίους και να τους επιλέξει επτά χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά τους οποίους καλείται να επιλέξει ανάδοχη πόλη ή πόλεις. Δηλαδή 7 χρόνια πριν τους ολυμπιακούς του 2028.

Το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς το 2024 και το Λος Άντζελες το 2028.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!