Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη μπαίνουν Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική
[Euronews]: Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη μπαίνουν Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική

[Euronews]: Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη μπαίνουν Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική

Στο «κόκκινο» επίπεδο (επίπεδο 4) του επιδημιολογικού χάρτη εισέρχονται οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Κιλκίς και της Χαλκιδικής, λόγω της σοβαρής αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου τους.

Με βάση την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι συγκεκριμένες περιοχές παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό κίνδυνο και ως εκ τούτου εισέρχονται στο «κόκκινο» επίπεδο, στο οποίο ήδη βρίσκονται η Καστοριά, η Δράμα, η Ημαθία, η Ξάνθη, η Πιερία, η Πέλλα και η Καβάλα.

Η περιοχή της Αργολίδας παρουσίασε βελτίωση των επιδημιολογικών της δεδομένων και ως εκ τούτου εξέρχεται από το «κόκκινο» επίπεδο και εισέρχεται στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3).

Τις τελευταίες μέρες, αύξηση του ιικού φορτίου κατέγραψαν οι εργαστηριακοί έλεγχοι του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων. Ειδικότερα, η ανάλυση από το Δίκτυο των αστικών λυμάτων σε 12 πόλεις της Ελλάδας κατέδειξε αυξητικές τάσεις της επιδημίας σε εννέα από αυτές.

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +36% στον Βόλο και +42% στα Ιωάννινα έως +166% και +198% σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, ενώ σε Αττική και Λάρισα το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά 58% και 62%, αντίστοιχα. Οριακές ήταν οι αυξήσεις σε Θεσσαλονίκη (+18%), Ηράκλειο (+18%) και Αγιο Νικόλαο (+17%).

Σημειώνεται ότι για τις περιοχές που βρίσκονται σε «κόκκινο» επίπεδο ετοιμότητας ισχύουν οι περιορισμοί της απαγόρευσης κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και της απαγόρευσης μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!