Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Στην Κύπρο η Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον- Στην ατζέντα θέματα μετανάστευσης
[Euronews]: Στην Κύπρο η Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον- Στην ατζέντα θέματα μετανάστευσης

[Euronews]: Στην Κύπρο η Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον- Στην ατζέντα θέματα μετανάστευσης

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα η Επίτροπος αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις Ίλβα Γιόχανσον, με αντικείμενο κυρίως ζητήματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή και οι δύο παραχώρησαν στη συνέχεια συνέντευξη τύπου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου ανέφερε κατά την αρχική τοποθέτησή του:

«Η κα Επίτροπος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί το πρωί το Κέντρο πρώτης υποδοχής Πουρνάρα και βεβαίως να διαμορφώσει ιδία αντίληψη από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που η Κύπρος αντιμετωπίζει, σαν αποτέλεσμα της ανάγκης για διαχείριση των αναλογικά μεγαλύτερων αριθμητικά μεταναστευτικών ροών, μεταξύ όλων των χωρών μελών της ΕΕ.

Θέλω θερμά να ευχαριστήσω την Επίτροπο και τους συνεργάτες της για όλη την βοήθεια που μέχρι σήμερα μας παρέχει. Οικονομική αλλά και υποστηρικτική. Έχω όμως επισημάνει ότι οι ιδιαιτερότητες που η Κύπρος αντιμετωπίζει, απαιτούν την πρόσθετη στήριξη και βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ύπαρξη της πράσινης γραμμής, η οποία δεν είναι το φυσικό μας σύνορο αλλά η γραμμή κατάπαυσης του πυρός, η εκμετάλλευση από την Τουρκία της μέχρι σήμερα αδυναμίας μας για άσκηση αποτελεσματικού ελέγχου λόγω του μεγάλου μήκους της διαχωριστικής γραμμής, είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Η Τουρκία συστηματικά και σε καθημερινή βάση προωθεί μέσω των κατεχομένων παράτυπους μετανάστες προερχόμενους από τα νότια της παράλια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!