Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Στην Αθήνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Πρώτη συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
[Euronews]: Στην Αθήνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Πρώτη συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

[Euronews]: Στην Αθήνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Πρώτη συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει στις 10:15 π.μ συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο Προέδρων από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της κ. Σακελλαρόπουλου, τον Μάρτιο. Μάλιστα το πρώτο επίσημη ταξίδι που πραγματοποιεί πάντοτε ο νέος Πρόεδρος της Ελλάδας είναι στην Κύπρο όμως η πανδημία δεν το έκανε εφικτό, έτσι η πρώτη τους συνάντηση θα γίνει σήμερα στην Αθήνα.

Ακολούθως, στις 11:00 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες, παρουσία των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Αναστασιάδης και Μητσοτάκης αναμένεται να συζητήσουν για τις τουρκικές προκλήσεις έναντι των δύο χωρών, τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, τις ευρω-τουρκικές σχέσεις αλλά και τα αποτελέσματα του χθεσινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το οποίο συζητήθηκε το ζήτημα των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία, Παράλληλα, θα υπάρξει συντονισμός ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει στις 17 και 18 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες. Αμέσως μετά τη συνάντηση θα γίνουν δηλώσεις από τους δυο ηγέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!