Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Στέλλα Κυριακίδου: Ο κόσμος άλλαξε μετά την πανδημία
[Euronews]: Στέλλα Κυριακίδου: Ο κόσμος άλλαξε μετά την πανδημία

[Euronews]: Στέλλα Κυριακίδου: Ο κόσμος άλλαξε μετά την πανδημία

Δεν μπορούμε να ξεχνούμε πως ο κόσμος μετά την πανδημία έχει αλλάξει ριζικά, σημείωσε η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου κατά τη δευτερολογία της στην συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, απαντώντας σε σχόλια ευρωβουλευτών αναφορικά με τη συζήτηση για ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της ΕΕ σε θέματα υγείας.

Σύμφωνα με την κ. Κυριακίδου, αυτό που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να μπορεί να κινηθεί αποτελεσματικά σεβόμενη παράλληλα τις αρμοδιότητες των κρατών μελών.

Οι προτάσεις δεν αποτελούν εκμετάλλευση της κρίσης για να αδράξει η Κομισιόν εξουσίες, αλλά για αξιοποίηση της ευκαιρίας «για να επιφέρουμε θετικές αλλαγές, πάντα εντός του πλαισίου των Συνθηκών» της ΕΕ, πρόσθεσε, καλώντας όλους να ενεργήσουν ώστε οι αλλαγές να υιοθετηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

«Στην προσπάθεια για προστασία των πολιτών μας πρέπει να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά, όχι να μένουμε πίσω και να τρέχουμε να προλάβουμε» επεσήμανε η κ. Κυριακίδου.

«Η πρόοδος που γίνεται μέχρι στιγμής στο Κοινοβούλιο αναφορικά με αυτές τις προτάσεις μας οδηγεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα προς την υιοθέτηση» των αλλαγών, υπογράμμισε η Επίτροπος.

«Ο αριθμός των πολιτών που χάσαμε από τον ιό τον τελευταίο χρόνο πρέπει να μας αφυπνίσει όλους», τόνισε.

Η Επίτροπος σημείωσε πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει ήδη σημειώσει πρόοδο και έχει υιοθετήσει την γενική του προσέγγιση για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, και διαβεβαίωσε πως καθώς ξεκινούν οι συνομιλίες μεταξύ των θεσμών, η Κομισιόν θα συμβάλει στο να υπάρξει γρήγορη και ουσιώδης συμφωνία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!