Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αμοιβαία δέσμευση για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ
[Euronews]: Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αμοιβαία δέσμευση για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ

[Euronews]: Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αμοιβαία δέσμευση για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ

Αναφερόμενος στην χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Κύπρου, Άντονι Μπλίνκεν και Νίκο Χριστοδουλίδη, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νέντ Πράις δήλωσε ότι επιβεβαίωσαν την αμοιβαία δέσμευσή τους για εμβάθυνση της ισχυρής διμερούς σχέσης ΗΠΑ – Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για τη σημασία της προώθησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της περιφερειακής συνεργασίας και της ειρηνικής επίλυσης των διαφωνιών», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο Νεντ Πράις.

Πρόσθεσε πως ο Άντονι Μπλίνκεν δεσμεύτηκε «για την συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ στις κυπριακής ηγεσίας προσπάθειες υπό την διευκόλυνση του ΟΗΕ για επανένωση του νησιούως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία προς όφελος όλων των Κυπρίων, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν και τις δύο πλευρές να επιδείξουν την απαραίτητη διαφάνεια, ευελιξία και συμβιβασμό για να εξεύρουν κοινό έδαφος ώστε να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για διευθέτηση του κυπριακού».

Παράλληλα, ο κ. Μπλίνκεν εξέφρασε την υποστήριξή του για τον διπλωματικό μηχανισμό 3 + 1, ο οποίος περιλαμβάνει την Κυπριακή Δημοκρατία, την Ελλάδα, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της επιβλαβούς επιρροής της Ρωσίας και της Κίνας στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!