Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Οι start-up χρηματοοικονομικής τεχνολογίας αλλάζουν τη σχέση μας με τα χρήματα
[Euronews]: Οι start-up χρηματοοικονομικής τεχνολογίας αλλάζουν τη σχέση μας με τα χρήματα

[Euronews]: Οι start-up χρηματοοικονομικής τεχνολογίας αλλάζουν τη σχέση μας με τα χρήματα

Το παγκόσμιο οικονομικό τοπίο είναι στο μέσο μιας αλλαγής άνευ προηγουμένου, χάρις στο fintech, την χρηματοοικονομική τεχνολογία. Tο fintech είναι ένας αναδυόμενος τομέας που αλλάζει τις συμβατικές μορφές οικονομικών υπηρεσιών, μέσω τεχνολογικών καινοτομιών. Με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, μεγάλες διοργανώσεις τεχνολογίας να πραγματοποιούνται όλο το χρόνο και επιταχυντές να στοχεύουν να δώσουν παγκόσμια ώθηση σε startup, το Ντουμπάι έχει γίνει κόμβος για το fintech στην περιοχή.

Από το 2018, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η έδρα για το ήμισυ σχεδόν (47%) των start up χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στην Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Και έχουν συγκεντρώσει το εντυπωσιακό 69% της χρηματοδότησης αυτού του κλάδου. Το Fintech είναι πρόκληση για τις μεγάλες τράπεζες, χάρις στις καινοτομίες που φέρνει στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και των μεγάλων δεδομένων. Τι χρειάζεται όμως για να αναπτυχθούν οι start-up του κλάδου;

«Για να ελκύσουμε τις start-up στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό οικοσύστημα, που θα τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση σ’ αυτό τον τομέα. Και αυτό έχει να κάνει με πρόσβαση στη νομοθεσία και πρόσβαση στην χρηματοδότηση. Το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο του Ντουμπάι έχει φτιάξει ένα ταμείο 100 εκατομμυρίων δολαρίων που εστιάζει σε επενδύσεις fintech. Εκεί εισέρχεται το πρόγραμμα του επιταχυντή μας. Δίνουμε την ευκαιρία στις start-up να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε περισσότερους από 22 οικονομικούς θεσμούς» επισημαίνει η Ράτζα Αλ Μαζρούι, εκτελεστική αντιπρόεδρος του επιταχυντή του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Κέντρου του Ντουμπάι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!