Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Στα λύματα του Μιλάνου και του Τορίνο «κυκλοφορούσε» ο κορονοϊός από τον Δεκέμβριο του 2019
[Euronews]: Στα λύματα του Μιλάνου και του Τορίνο «κυκλοφορούσε» ο κορονοϊός από τον Δεκέμβριο του 2019

[Euronews]: Στα λύματα του Μιλάνου και του Τορίνο «κυκλοφορούσε» ο κορονοϊός από τον Δεκέμβριο του 2019

Στα λύματα του Μιλάνου και του Τορίνο «κυκλοφορούσε» ο κορονοϊός από τον Δεκέμβριο του 2019, δύο μήνες πριν από το πρώτο επίσημο κρούσμα στην Ιταλία.

Αυτό αποκαλύπτει μελέτη του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, μετά από εξέταση 40 δειγμάτων που συλλέχθηκαν από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020.

Όμοια ίχνη βρέθηκαν στα λύματα της Μπολόνια στις 29 Ιανουαρίου και ενώ το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε επισήμως στην Ιταλία στις 20 Φεβρουαρίου,.

- Στη Γερμανία, ο στρατός στάλθηκε για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας στο μεγαλύτερο σφαγείο χοιρινού κρέατος στη χώρα.

Σε εργοστάσιο της Δυτικής Ρηνανίας-Βεστφαλίας 730 από τους 1100 εργαζόμενους είναι θετικοί στην COVID-19. Περίπου 7.000 άνθρωποι είναι σε καραντίνα και όλες οι εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας και τα σχολεία έκλεισαν.

- Ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις για την COVID-18 από τον Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας.

Ο επικεφαλής του, Τέντρος Αντάνομ είπε ότι η πανδημία «επιταχύνεται» και ότι περισσότερα από 150.000 κρούσματα που είναι ο υψηλότερος αριθμός σε μια ημέρα, αναφέρθηκαν χτες.

Σχεδόν τα μισά κρούσματα προέρχονταν από την αμερικανική ήπειρο με σημαντικούς αριθμούς από τη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή.

-Στην Ισπανία οι αρχές προσέθεσαν 1.000 επιπλέον θανάτους στον αριθμό των νεκρών στην πρώτη ενημέρωση εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί 34 εστίες μόλυνσης τις τελευταίες έξι εβδομάδες, από τότε που η Ισπανία άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!