Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Σουηδία: Μειώνεται η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση
[Euronews]: Σουηδία: Μειώνεται η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

[Euronews]: Σουηδία: Μειώνεται η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Η εμπιστοσύνη των Σουηδών στην ικανότητα της κυβέρνησης της χώρας τους και των υγειονομικών αρχών να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κορονοϊού μειώνεται εν μέσω ανησυχιών για το αυξημένο ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα, αλλά παραμένει σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Οι πολίτες είχαν στηρίξει ευρέως την απόφαση της Σουηδίας να μην επιβάλει lockdown , όπως έκαναν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όμως τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνουν οι επικρίσεις για το αυξημένο ποσοστό θανάτων από την covid-19 που παρατηρείται στη χώρα σε σχέση με τις άλλες σκανδιναβικές, κυρίως μεταξύ των ηλικιωμένων.

Το ποσοστό των πολιτών που εμπιστεύονται πολύ ή αρκετά την ικανότητα της κυβέρνησης να χειριστεί την επιδημία του κορονοϊού μειώθηκε στο 45% τον Ιούνιο από 63% τον Απρίλιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Novus για το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT.

Μείωση σημείωσε και η εμπιστοσύνη προς την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας, η οποία ηγήθηκε της εκστρατείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19, στο 65% από 73%.

Άλλη δημοσκόπηση της Demoskop που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Aftonbladet δείχνει ότι το ποσοστό όσων εμπιστεύονται αρκετά τις ενέργειες των αρχών σε σχέση με την πανδημία μειώθηκε στο 55% από 65% τον Απρίλιο.

“Με δεδομένο ότι τα ποσοστά θνησιμότητας στη Σουηδία ξεχωρίζουν όταν συγκρίνονται με τα διεθνή, είναι εντυπωσιακό που το επίπεδο εμπιστοσύνης των Σουηδών παραμένει τόσο υψηλό”, σχολίασε ο Πέτερ Σάντεσον, αναλυτής της Demoskop.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!