Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Σουηδία: Η κυβέρνηση απαντά στις επικρίσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας
[Euronews]: Σουηδία: Η κυβέρνηση απαντά στις επικρίσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας

[Euronews]: Σουηδία: Η κυβέρνηση απαντά στις επικρίσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λέβεν, ο οποίος έχει υποσχεθεί την διενέργεια έρευνας για την διαχείριση της πανδημίας στην χώρα του, δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει τις δηλώσεις του κορυφαίου επιδημιολόγου Αντερς Τέγκνελ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ωστόσο, η υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων Λένα Χάλενγκρεν δήλωσε, σε γραπτή της απάντηση προς το Reuters, ότι «η κυβέρνηση ήταν σε κάθε στιγμή έτοιμη να εισαγάγει περαιτέρω μέτρα αν τα είχαν εισηγηθεί οι εμπειρογνώμονες».

Ο σουηδός πρωθυπουργός δήλωσε στην εφημερίδα Aftonbladet ότι η συνολική στρατηγική για τον έλεγχο της νόσου, με την παράλληλη προστασία των εργαζομένων και των επιχειρήσεων ήταν η ορθή.

«Ταυτόχρονα θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι σε ό,τι αφορά την φροντίδα των μεγαλύτερων και την εξάπλωση της νόσου, δεν λειτούργησε. Είναι προφανές. Υπερβολικά πολλοί ηλικιωμένοι πέθαναν εδώ», παραδέχθηκε.

Σχολεία, καταστήματα και επιχειρήσεις έκλεισαν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, διακόπτοντας την κοινωνική και οικονομική ζωή. Η Σουηδία έκλεισε τα κέντρα φροντίδας στα τέλη του Μαρτίου, αλλά περί το ήμισυ των θανάτων που συνδέονται με τον κορονοϊό αφορούν τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.

«Καταστροφικό»

Επιπλέον, τα πρόσφατα τεστ αντισωμάτων έδειξαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από το νέο κορονοϊό στην Σουηδία είναι πολύ μικρότερος από αυτούς που προέβλεπαν τα μοντέλα της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας για να έχει επιτευχθεί η πολυπόθητη και πολυδιαφημισμένη ανοσία της αγέλης, που αποτελούσε και στρατηγικό στόχο της διαχείρισης της επιδημίας όπως την φαντάσθηκε ο Αντερς Τέγκνελ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!