Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Σλοβενία: Επικρίσεις για το κράτος δικαίου
[Euronews]: Σλοβενία: Επικρίσεις για το κράτος δικαίου

[Euronews]: Σλοβενία: Επικρίσεις για το κράτος δικαίου

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα, κλήθηκε να παρουσιάσει στο ευρωκοινοβούλιο τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του και αναφέρθηκε στα μέτρα για την πανδημία, το σχέδιο ανάκαμψης και την διεύρυνση στα δυτικά Βαλκάνια.

Ωστόσο, εκτός και εντός ευρωκοινοβουλίου, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο κράτος δικαίου.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η κυβέρνηση Γιάνσα έχει κατηγορηθεί ότι δεν ανέχεται τον πολιτικό πλουραλισμό, ενώ σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση να σταματήσει την χρηματοδότηση της κρατικής τηλεόρασης.

Ο Γιάνεζ Γιάνσα , το κόμμα του οποίου ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, βρίσκεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με δικαστές και δημοσιογράφους στη Σλοβενία . Στο ευρωκοινοβούλιο τον επικρίνουν ότι ακολουθεί το δρόμο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

Ιδίαιτερα αυστηρή στην τοποθέτησή της ήταν η ευρωβουλευτής Σοφί Βέλντ από την Ολλανδία:

«Κύριε Γιάνσα» είπε «αυτό το κοινοβούλιο έχει εκφράσει σοβαρές ανησυχίες γαι τη συμπεριφορά σας απέναντι σε αυτές τις αξίες. Δεν υπάρχει παρεξήγηση, όπως είπατε. Οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους, σε ελεύθερα μίντια, η πίεση στους δικαστές και η παρέμβασή σας για τον διορισμό ευρωπαικού εισαγγελέα είναι απαράδεκτα. Και έτσι δεν είναι πολύ αξιόπιστη η διαβεβαίωσή σας ότι σέβεστε το κράτος δικαίου».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!