Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Σκέψεις για σταδιακή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου
[Euronews]: Σκέψεις για σταδιακή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

[Euronews]: Σκέψεις για σταδιακή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Πτωτικά κινούνταν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, ενόψει της Συνόδου του OPEC+. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για σταδιακή αύξηση της παραγωγής δεδομένου ότι με την άρση των περιοριστικών μέτρων παγκοσμίως αυξάνεται και η ζήτηση, που είχε όχι απλα παγώσει αλλά σχεδόν εκμηδενιστεί το προηγούμενο διάστημα.

Στην Σύνοδο θα λάβουν μέρος οι 13 χώρες – μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγικών Χωρών και άλλες δέκα χώρες που επίσης παράγουν μεγαλες ποσότητες πετρελαίου, ανάμεσά τους και η Ρωσία. Αναμένεται να αρθεί έστω και μερικώς η προηγούμενη απόφαση για περιορισμό της παραγωγής κατα 9,7 εκατ. βαρελια ημερησίως, η οποία ελήφθη κατα την έναρξη της πανδημιας για να συγκρατηθεί η πτωση των τιμων.

Ο Τζιχάντ Αζουρ, διευθυντής Μέσης Ανατολης και Κεντρικής Ασίας στο ΔΝΤ, σχολίασε: «Για τις χώρες που εξάγουν πετρέλαιο, περιμένουμε ότι θα χάσουν έσοδα από αυτό περίπου 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είναι μια μεγάλη πτώση. Και περιμένουμε επίσης φέτος η ανάπτυξη να είναι σε αρνητικά επίπεδα, δηλαδή να έχουμε ύφεση στις περισσότερες χώρες».

Η συνολική μείωση της παραγωγής πετρελαίου στη Μέση Ανατολή αναμένεται να είναι στο σύνολο του 2020 μειωμένη κατά 7,3% λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της αναταραχής που αυτή προκάλεσε στην αγορά πετρελαίου – δύο ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερη από τις αρχικές προβλέψεις του ΔΝΤ στα μέσα Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!