Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Σκάλα του Μιλάνου: Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι σε μια νέα εκδοχή της «Αΐντα»
[Euronews]: Σκάλα του Μιλάνου: Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι σε μια νέα εκδοχή της «Αΐντα»

[Euronews]: Σκάλα του Μιλάνου: Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι σε μια νέα εκδοχή της «Αΐντα»

Η Σκάλα του Μιλάνου παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη, την Αΐντα, την διάσημη όπερα του Τζουζέπε Βέρντι στην πρώτη όμως, άγνωστη εκδοχή της. Είναι μια συναρπαστική ανακάλυψη που έκαναν οι ερευνητές πριν από ένα χρόνο, όταν ήρθε στην δημοσιότητα το μεγάλο αρχείο του Ιταλού συνθέτη. Η όπερα παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή: «Όταν μιλούμε για μια μεγαλοφυΐα σαν τον Τζουζέπε Βέρντι, είναι προφανές ότι αν βρούμε κάτι που δεν γνωρίζουμε από αυτόν, είναι σίγουρα τεράστιος πλούτος για τον καθένα μας και σίγουρα μια ανακάλυψη σπουδαίας μουσικής. Γι’ αυτό ακριβώς πρόκειται: Για 100 μέτρα νέας μουσικής» εξηγεί ο μαέστρος Ρικάρντο Σαϊγί.

Ο Βέρντι έβγαλε και αντικατέστησε την αρχή της τρίτης πράξης, λίγο πριν από την πρώτη παρουσίαση της όπερας, το 1871. Ο συνθέτης χρησιμοποίησε μέρος της αρχικής παρτιτούρας, τρία χρόνια αργότερα στο δικό του Ρέκβιεμ. Μετά τη θριαμβευτική της εμφάνιση στην Ρωμαϊκή Αγορά στο ρεσιτάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , η Γεωργιανή μεσόφωνος Ανίτα Ρατσβελισβίλι ερμηνεύει την Άμνερις στην παράσταση. Η εκτίμησή της για τον μαέστρο είναι τεράστια:

«Νομίζω ότι ο μαέστρος μας είναι από αυτούς τους μουσικούς στους οποίους αρέσει να ανακαλύπτουν νέα, ενδιαφέροντα πράγματα στην μουσική. Και θα υπάρξουν κάποιοι που θα πουν ότι αυτή δεν είναι η Αΐντα. Ότι είναι κάτι άλλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!