Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: «Συστημική απειλή για την Ευρώπη η σύγκρουση θρησκειών και πολιτισμών που προωθεί η τουρκική ηγεσία»
[Euronews]: «Συστημική απειλή για την Ευρώπη η σύγκρουση θρησκειών και πολιτισμών που προωθεί η τουρκική ηγεσία»

[Euronews]: «Συστημική απειλή για την Ευρώπη η σύγκρουση θρησκειών και πολιτισμών που προωθεί η τουρκική ηγεσία»

«Η σύγκρουση θρησκειών και πολιτισμών που προωθείται από την Τουρκική ηγεσία αποτελούν συστημική απειλή για την Ευρώπη και υπερβαίνει αυτά που συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αυτό ανέφερε σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ο Έλληνα Πρωθυπουργός Κυριακος Μητσοτάκης κατά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Πεμπτης), εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον Εμανουέλ Μακρόν και στον γαλλικό λαό για την επίθεση στη Νίκαια.

Κατά την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράστηκε από το σύνολο των ηγετών της ΕΕ η καταδίκη των προκλητικών ενεργειών και της ρητορικής της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «εντελώς απαράδεκτες».

Τονίστηκε δε η αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων ηγετών να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου και επισημάνθηκε ότι τα ζητήματα που αφορούν στην Τουρκία θα συζητηθούν ξανά στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ 2020 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!