Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Συστάσεις προς το κοινό για λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και ασφάλειας από τον σεισμό
[Euronews]: Συστάσεις προς το κοινό για λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και ασφάλειας από τον σεισμό

[Euronews]: Συστάσεις προς το κοινό για λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και ασφάλειας από τον σεισμό

Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται, δυστυχώς σε μια από τις πιο σεισμογενής περιοχές της Μεσογείου.

Είναι αδύνατο να εμποδίσουμε την εκδήλωση ενός σεισμού, ωστόσο με τη σωστή πληροφόρηση και προετοιμασία μπορούμε να συμβάλουμε αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου και των επιπτώσεών του, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας της Κύπρου Ολύβια Μιχαηλίδου.

«Ο σεισμός αποτελεί φαινόμενο, το οποίο εκδηλώνεται χωρίς προειδοποίηση, δεν μπορεί να αποτραπεί και παρά τη μικρή χρονική του διάρκεια μπορεί να προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές στις υποδομές, που δυνατόν να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά και ανθρώπινες απώλειες», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια μέτρα θα πρέπει να λαμβάνουμε πριν την εκδήλωση ενός σεισμού, αλλά και πώς θα πρέπει να αντιδράσουμε κατά τη διάρκεια εκδήλωσής του».

«Επίσης σημαντικό είναι να γνωρίζουμε σε ποιες ενέργειες θα προβούμε αμέσως μετά την εκδήλωση ενός σεισμού. Σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού στην Κύπρο ενεργοποιείται το Ειδικό Εθνικό Σχέδιο «Εγκέλαδος», το οποίο καθορίζει τις διαδικασίες που ακολουθούνται από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών ενός σεισμού», συμπλήρωσε.

Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και ασφάλειας από τον σεισμό

Στο μεταξύ, σε συστάσεις προς το κοινό για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και ασφάλειας από τον σεισμό προχώρησε την Τρίτη η Πολιτική Άμυνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!