Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Συρία: Στις κάλπες οι πολίτες
[Euronews]: Συρία: Στις κάλπες οι πολίτες

[Euronews]: Συρία: Στις κάλπες οι πολίτες

Σύροι σε περιοχές που ελέγχονται από τη Δαμασκό έσπευσαν σε εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να δώσουν στον Άσαντ τέταρτη επταετή θητεία.

Αυτές είναι οι δεύτερες προεδρικές εκλογές από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στη χώρα πριν από 10 χρόνια και απορρίπτονται ως νοθευμένες από την αντιπολίτευση και τις δυτικές χώρες.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών στη Συρία, εκτός εάν η ψηφοφορία είναι ελεύθερη, δίκαιη, υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών και εκπροσωπεί όλη τη συριακή κοινωνία.

«Η κινητοποίηση που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες ήταν μια σαφής απάντηση που λέει: οι απόψεις σας έχουν μηδενική αξία και αξίζετε δέκα φορές λιγότερο», δήλωσε ο Άσαντ αφού ψήφισε.

Υπάρχουν ακόμα δύο υποψήφιοι για την κορυφαία θέση της χώρας, η οποία κατέχεται την οικογένεια Assad για πέντε δεκαετίες. Πρόκειται για ελάχιστα γνωστές προσωπικότητες και η συμμετοχή τους είναι μάλλον συμβολική καθώς το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από βέβαιο.

Οι αμφιλεγόμενες εκλογές έρχονται σε μια στιγμή που η οικονομία της Συρίας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση – ως αποτέλεσμα μιας δεκαετίας πολέμου, στον οποίο έχουν σκοτωθεί 388.000 ανθρώπους και εξαιτίας του οποίου έει εκτοπιστεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός. Λόγω του πολέμου αυτού προκλήθηκε επίσης η οικονομική κρίση στον Λίβανο, το βασικό σύνδεσμο της Συρίας με τον έξω κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!