Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Συρία: Μικρότερη παραγωγή σιταριού, το ψωμί δεν φτάνει για όλους τους πολίτες
[Euronews]: Συρία: Μικρότερη παραγωγή σιταριού, το ψωμί δεν φτάνει για όλους τους πολίτες

[Euronews]: Συρία: Μικρότερη παραγωγή σιταριού, το ψωμί δεν φτάνει για όλους τους πολίτες

Η Κάουα είναι μητέρα οκτώ παιδιών και ζει στην Ντέιρ Ελ Ζορ της Συρίας. Η 48χρονη γυναίκα ψήνει το παραδοσιακό ψωμί tanour στο σπίτι, καθώς η κρίση σιταριού έχει οδηγήσει σε σοβαρή έλλειψη ψωμιού.

«Δεν μας αρκεί το ψωμί που παίρνουμε από τον κρατικό φούρνο. Αναγκάζομαι να φτιάξω ζύμη, να ψήσω ψωμί για να ταΐσω τα παιδιά μου. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 50 καρβέλια, το ορκίζομαι» δήλωσε η Κάουα.

Πριν από τον πόλεμο, η Συρία είχε πλεόνασμα σιταριού, όμως τώρα πρέπει να το εισάγει. Το 2020 κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή κατά ένα εκατομμύριο τόνους. Αυτό είναι το ένα τέταρτο της παραγωγής πριν τον πόλεμο και το ένα τρίτο των αναγκών της χώρας.

«Στη βορειοανατολική Συρία κατορθώσαμε να αυξήσουμε την παραγωγή σιταριού κατά 50 με 60 %. Όμως κατά την διάρκεια του πολέμου, δυστυχώς χάσαμε τον έλεγχο αυτής της περιοχής. Ακόμη, διάφορες τρομοκρατικές και ένοπλες ομάδες έχουν δημιουργήσει μικρές μονάδες παραγωγής, οπότε και κλέβουν μεγάλο κομμάτι της παραγωγής. Επίσης, ο ποταμός Ευφράτης είναι η κύρια πηγή νερού για τη γεωργία μας. Όμως πλέον η Τουρκία ελέγχει το πόσο νερό ρέει στις συριακές κοιλάδες. Αυτή η τακτική προκαλεί σοβαρές διαταραχές στον γεωργικό μας τομέα. Εισάγουμε μεγάλες ποσότητες σιταριού από τη Ρωσία, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες των πολιτών μας» δήλωσε ο καθηγητής της γεωπονικής σχολής του πανεπιστημίου του Ευφράτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!