Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Σύνοδος των W20 στη Ρώμη
[Euronews]: Η Σύνοδος των W20 στη Ρώμη

[Euronews]: Η Σύνοδος των W20 στη Ρώμη

Η Σύνοδος των Woman 20 ολοκληρώθηκε στη Ρώμη μετά από 3 ημέρες διεργασιών. Πραγματοποιήθηκε πριν τη σύνοδο των G20 που θα γίνει στην Ιταλία τον ερχόμενο Οκτώβριο. Οι W20 είναι μια από τις ομάδες των G20.

Χιλιάδες ειδικοί από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τα πλέον φλέγονται ζητήματα σε σχέση με την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ενίσχυση των γυναικών με στόχο να διαβιβάσουν το μήνυμά τους στους ηγέτες των 20 πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο θέμα των γυναικών στην εργασία. Στις περισσότερες χώρες των G20 οι γυναίκες αμείβονται 15% λιγότερο από τους άντρες και εκπροσωπούνται λιγότερο στην αγορά εργασίας.

Ένα θέμα στο οποίο αναφέρθηκε και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επίσης μίλησε στη Σύνοδο και τόνισε τη σημασία του να εξασφαλιστεί ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίση πρόσβαση στην αγορά εργασίας και να επενδύσουν στην εκπαίδευση.

Είναι συμβολικό το ότι η Σύνοδος έγινε εδώ στην Ιταλία όπου οι γυναίκες έχουν πληρώσει το υψηλότερο τίμημα της πανδημίας, καθώς το 98% αυτών που έχασαν τις δουλείες τους είναι γυναίκες.

Ένα ακόμα σημαντικό θέμα ήταν αυτό της αποτροπής της βίας κατά των γυναικών.

Για πρώτη φορά το θέμα της ισότητας των φύλων είναι βασικό για τους G20, όπως τόνισε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!