Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε-ΗΠΑ: Οι Βρυξέλλες ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες λόγω Μπάιντεν
[Euronews]: Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε-ΗΠΑ: Οι Βρυξέλλες ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες λόγω Μπάιντεν

[Euronews]: Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε-ΗΠΑ: Οι Βρυξέλλες ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες λόγω Μπάιντεν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ελπίζει πως ξεκινά μια νέα εποχή στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην πρώτη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη θα συζητηθούν θέματα όπως η μεταρρύθμιση της φορολογίας των επιχειρήσεων, η κλιματική αλλαγή, το εμπόριο, ενώ θα αναζητηθεί κοινή στάση απέναντι στη Μόσχα.

Οι Βρυξέλλες δεν κρύβουν τις υψηλές τους προσδοκίες και προσπαθούν να ξεχάσουν την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις εκτιμά πως υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο πλευρών.

«Μετά από μερικά χρόνια αναταραχής, η ατμόσφαιρα έχει αλλάξει, οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί. Αναζητούμε νέα πεδία συνεργασίας. Το τέλος της πανδημίας και η ανάκαμψη της οικονομίας αποτελούν κοινό μας στόχο. Θέλουμε να οικοδομήσουμε έναν πιο ειρηνικό, δημοκρατικό και ασφαλή κόσμο. Θέλουμε να χαράξουμε κοινή πορεία σε ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς και να διασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα επιτεύγματα της τεχνολογίας» δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Πριν φτάσει στις Βρυξέλλες, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και θα συμμετάσχει στη σύνοδο των G7. Ο εμβολιασμός των πολιτών και η επόμενη μέρα μετά την πανδημία είναι κάποια από τα θέματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν.

«Σχετικά με την Covid-19, ελπίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!